Harlem shake

 

Harlem shake meemi on kyllä mielenkiintoinen ilmiö. Otetaan renkutus, jonka päälle aletaan sätkimään tanssin kaltaista liikehdintää, kunnes saavutetaan isommalla porukalla toteutuva kliimaksi. Videoilla ei ole mitään mielenkiintoista, eikä meemi ole kummoinen ja kas. Silti miljoonia klikkauksia juutuubin kaltaisissa videopalveluissa saavutetaan. Ikäväksi koko touhun tekee se, että kun tällainen video ilmestyy, niin versioitahan täytyy ladata sitten verkko pullolleen. Syyttäkää vapaasti kalkkikseksi, mutta ilmiö on pelkkää paskaa.

 

Kerran kai tuollaisen katsoo, tai oikeammin tarkastelee sillä silmällä että mitä vittua tämäkin nyt tarjoaa? Kymmenennen version kohdalla on aihio viimeistään kaluttu luurangoksi, jonka jälkeinen myöhäisheränneiden lauma alkaa vasta lataamaan tätä shaissea facebookiin ja ahdistus on valmis. Ilmiöllä on kannattansakin ja on työmaan kahvipöydässä esitetty ajatus, josko tehtäisiin oma versio? Ristus. Jos juutuubiin ilmestyy Victorias Sicret mallien vähäpukeinen verio, niin sen saatan katsoa. Otetaan siitä sitten uusi postaus..

 

Harlem shaken tavoin Gangnam styleä lanseerattiin mediassa ilmiönä, jota kukaan ei ole voinut välttää näkemästä. Poikkeuksiakin on, kuten minä, enkä aio sitä kyllä nähdäkään. Se ei estä minua julistamasta sitäkin ilmiötä luokattomaksi paskaksi. On jotenkin mielenkiintoista, että ajassamme tapahtuu tällaisia ilmiöitä, jotka leviävät pandemian tavoin.  Miksi pitää tehdä uusia versioita? Juutuubissa on versioita jo sadoittain, eikä loppua näy, joten mitä hyödyttää uusi versio? Kerran nähty, kaikki nähty piste.

 

Olen lienee jo nelikymppisenä valmis kuoppaan, koska en koe mielekkääksi alkaa sätkimään videolla kuolevan kuivalla maalla olevan silakan tavoin. Minulla on monia muita tapoja nolata itseni.

 

-K-