Iltapäivälehdet ovat uutisoineet männä aikoina jokusen kerran taiteija Jouni Hynysen sanomisista. Kyllä. Saman miehen, jonka seiska nimesi ”pettäjä hynyseksi” Seiska siis jatkaa ansiokkaalla journalistisella linjallaan.

 

Jouni Hynynen poikkeaa paljon siitä värittömästä massasta, joka tuolla julkisuudessa ja mediassa esiintyy. Se että mies uskaltaa sanoa ääneen sen, mitä kaikki ajattelevat, mutteivät saa sanotuksi on laskettava enemmänkin eduksi kuin haitaksi. Pidän tällaisesta suorapuheisuudesta, jossa ei liikoja varota, eikä perseitä nuolla. Hynynen pääsi kukkahattutätien hampaisiin sanomalla vain elämää ilmiötä luokattomaksi paskaksi, jota se eittämättä on. Käytän termiä kukkahattutäti tässä yhteydessä melko lavealla skaalalla.

 

Suomi iskelmä se on sellainen laji, joka ei vain suostu kuolemaan sukupuuttoon vaikka maailmaan kuinka tungettaisiin angstisia teinejä. Tuolla suonpientareella asuu paljon väkeä, jotka edelleen jaksavat renkuttaa vanhoja kunnon ikivihreitä kaljapäissään lähibaarin jukeboxista. Onkin jo siis rikollista ja todella loukkaavaa, jos joku kuten Hynynen sanoo asian, joka kuitenkin on melko lailla totta ja kajoaa pyhään iskelmään. Paska ei muutu miksikään vaikka minkä tekisi, vaan pysyy edelleen shaissena kaikista yrityksistä huolimatta. On totta, että jonkun formaatin keksiminen, missä hieman halaillaan ja lauletaan karaokelevyn päälle kanssa fiilistelijän musiikkia ei ole muuta kuin tyhjää ja onttoa skeidaa. Kummallista on, että tällä sitten vedetään joku jääkiekkohallillinen populaa ilmiötä todistamaan ja myydään kasoittain levyjä. Mediassa on nyt sitten näiden vain elämää tähtien toimesta jaksettu kyynelehtiä, kun heidän mielestään tarpeeksi yhteiskeikkoja ei ole järjestetty. Ymmärrän tämän, sillä olisihan se varmasti mukavaa saada tästä tuolla mahdollisesti pesivä irtoraha kotiutettua.

 

Sitten aihioon avioero. Ryhtyessään julkiseksi eläimeksi ei liene rokkarin oikeuksiin kuulu erota? Kummallista miten julkisuudessa elävät joutuvat kaiken paskan kohteeksi. Se lienee Hynysen ja hänen puolisonsa asia, jos avioeroon päädytään. Kysyn, että mitä tämä kenellekään kuuluu? Seiska päättää antaa miehelle nimeksi ”pettäjä hynynen” kun kaveri bongataan toisen mimmin käsipuolesta. Mistä meistä kukaan tietää mitä on tapahtuneen taustalla ja miten helvetissä tämän takia voidaan miestä julkisesti lyödä? Yleensä ero on yhteinen päätös ja taustalla saattaa olla hyvinkin pitkä prosessi, eikä siihen kuuluvista nyansseista kukaan ole selvillä. Harvoin tavallisen Virtasen ero ketään kiinnostaa ja taitaa suurin osa liitoista nykyään eroon päätyäkin, mutta ainoastaan julkisuuden ihmiseen lyödään tuollainen leima. Vittu mitä paskaa. Toinen ääni lienee olisi kellossa, jos Hynynen olisi päättänyt antaa lehdelle lööpin. ”Hynynen tilittää rankkaa avioeroaan ja esittelee vaatekaappinsa”

 

Sitten emma gaalaan. Suomessa yritetään suuren maailman malliin tehdä tällaisia gaaloja, jotka ovat häpeä koko termille ylipäätään. Melko kuppaisia pippaloita maailman mittakaavassa ja jokseenkin turhia. Hynynen oli sanonut asioita, jotka ovat nyt lehtien palstoilla. Se että rokkari lataa omaan tyyliinsä jotakin poikkeuksellista ja suorapuheista, sekä kaavoista poikkeavaa on uutisen aihe. No hyvinhän ministeri tuon otti ja ehkäpä lehdistönkin olisi tyydyttävä samanlaiseen tyyneyteen.

 

Suomi ja suomalainen tarvitsee persoonia, Kuten Jouni Hynynen vain sen vuoksi, että kerrankin jätetään ne korulauseet ja kliseet sikseen ja sanotaan kuten asiat sanotaan. Suoraan.

 

-K-