Postin ninjat

Sosiaalisessa mediassa levinnyt juttu postin ninjoista ja siitä, ettei paketit tule perille on ollut viime aikoina tapetilla. Mustasta ja hämyisestä historiikistani löytyy kahden vuoden työkokemus tästä työstä, joten tässä pari tosiasiaa tuosta työstä.

 

Posti lajitellaan, jonka jälkeen jokaisen piirin postit laitetaan nipuiksi (punteiksi) ja viedään odottamaan reitin varrelle. Tuon nipun väliin on melko mahotonta laittaa pakettia, koska se ei mahdu laatikkoon, jossa posteja reitin varrella säilytetään, jonka lisäksi tällaisen kimpun sitominen ei onnistu. Näin paketit tulisi laittaa irtotavarana kärryyn, jossa ei ole tilaa.

 

On siis helpompaa jo etukäteen täyttää lappu ja tiputtaa se luukusta, kuin alkaa rahtaamaan paketteja. Jokaista jakajaa vituttaa ylettömästi kaiken maailman kirjakerhot ja niiden tuotosten rahtaaminen, joten paketit jäävät viemättä.

 

Paras tapa varmistaa ettei paketti tule on pitää väliovi suljettuna, ettei joku kirjakerhon laatikko mahdu taipumaan luukusta sisään. Se tietysti, ettet ole kotona kun kerrankin jakaja yrittää pakettiasi tuoda vähentää haluja kuskata niitä jatkossakaan. Myös kirjekuoren kokoinen postiluukku riittää ja voit olla varma ettet saa paketteja.

 

Ne jotka haluavat paketit perille kannattaa sijoittaa isoon postiluukkuun ja jos paketteja tulee paljon, niin erillinen kori yms paketteja varten ja aina tulee perille. Siitä ei ole haittaa, että hieman tutustut jakajaasi, niin palvelu alkaa olemaan erilaista. Jouluna jakajalle oveen jätetty lahja, kuten kahvipaketti auttaa kummasti.

 

Postissa on sellainen termi kuin fläädi. Fläädäys meinaa sitä, että tietyt osoitteet jätetään vaikkapa joka toinen päivä viemättä. Tämä nopeuttaa kummasti reittiä, kun ihan jokaiseen taloon ei tarvitse pysähtyä. Jos haluat postisi joka päivä, niin tilaa kauppalehti. Se pakottaa jakajan käymään osoitteessasi. Tunnustan, että olen jakanut postit parittoman ja parillisen säännöllä. Eli olen fläädännyt jomman kumman kadun puolesta, että pääsen nopeammin kotia. Tämä tapahtui helsingin kantakaupungissa, joten näillä perusteilla haja-asutusalueella on periaatteessa ihme, jos posti ylipäätään edes tulee..

 

-K-